2 cawan tepung gandum
2 cawan gula 2 biji kelapa (diambil pati santannya) 5 biji telur ayam 1 paket tepung sagu Sedikit serbuk penaik |
|
Cara: | |
1- Ayak tepung gandum & tepung sagu serta serbuk penaik kemudian gaulkan sehingga sebati.
2- Masukkan santan, telur & gula dan dipukul sehingga kembang. 3- Masukkan tepung kedalam adunan santan sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh. 4- Terapkan dengan acuan. 5- Bakar dengan suhu yang sederhana sehingga masak. |
Assalamualaikum. Blog ini merupakan kompilasi resepi-resepi yang bersumberkan dari pelbagai saluran sama ada dari blog masakan dan resepi, muka buku... atau orang perorangan. Blogger hanya menyalin semula dan masukkan ke dalam blog ini untuk semua yang meminati untuk masak bagi pelbagai tujuan. Semoga penyumbang dan ilmu yang disampaikan mendapat keberkatan dari Allah.... dan pahala yang berganda...... maka dengan itu tolonglah sebar2kan resepi ini kepada semua. SELAMAT MENCUBAAAA
Monday, 18 August 2014
Kuih Bangkit resepi yang lain pulak
Labels:
KUIH TRADISIONAL
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment